Gravida implicata in accidentul din comuna Baltati a vrut sa se intoarca acasa dupa tragedie

Tanara gravida din satul Farcaseni, implicata in accidentul de ieri dimineata din comuna Baltati este marcata de tragedie si ar putea cere sprijinul psihologilor. Dupa impactul fatal, femeia a cerut sa fie dusa inapoi acasa, aflandu-se in stare de soc. La insistentele sotului aceasta a acceptat sa fie preluata de o alta ambulanta.

„Este clar ca dupa un accident mama a suferit o stare de soc. Din cate am inteles, dorea sa nu mai fie directionata catre spital dar familia a convins-o ca trebuie sa se indrepte catre maternitate. Ea a ajuns la noi cu nasterea declansata, a durat cateva ore pana a adus pe lume acest baietel sanatos. In momentul de fata cred ca este reechilibrata din punct de vedere hemodinamic si parametrii medicali sunt optimi dar este evident ca socul si starea emotionala isi va mai pune amprenta in urmatoarea perioada. Noi avem si asistent in cadrul spitalului pe partea de consiliere psihologica si daca va fi solicitat, va fi pus la dispozitia doamnei”, a precizat dr. Gabriel Martinescu, directorul Maternităţii „Elena Doamna”.

Va reamintim, dupa producerea accidentului, tanara a scapat nevetamata fiind preluata de alta ambulanta care a transportata la Maternitatea Cuza Voda. Intrucat testul rapid antigen a iesit pozitiv, femeia a fost directionata catre Maternitatea Elena Doamna. Ieri dupa amiaza, aceasta a dat nastere unui baiat sanatos cu scorul Apgar 9-10. Micutul se va numi Albert Nicolas, potrivit tatalui acestuia.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!