Grav accident la Letcani cu trei persoane ranite

letcani

Un grav accident rutier a avut loc in aceasta dimineata, in jurul orei 6.30, la Letcani. In coliziune au fost implicate doua autoturisme si un autotren. Trei persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Accidentul s-a produs din cauza neatentiei unui sofer si a vizibilitatii reduse din cauza cetii.

Soferul unui autoturism a incercat sa depaseasca un TIR dar pe fondul cetii conducatorul auto nu a observat ca se apropia o alta masina din sens opus. In acel moment, a tras dreapta de volan, a lovit TIR-ul in partea din fata, apoi s-a rasturnat. Conducatorul auto a ramas incarcerat, iar pasagera din dreapta, pentru ca nu purta centura a fost aruncata din masina in momentul impactului.

Echipajele de interventie au identificat 3 victime la fata locului. O femeie de 54 de ani a fost extrasa din autoturismul in care fusese incarcerata si a fost predata unui echipaj al Serviciului Judetean deAmbulanta. Celelalte 2 victime,un  barbat in varsta de  69 ani si o  femeie 58 ani au fost transportate la unitatile spitalicesti din municipiul Iasi cu echipajele de prim ajutor calificat.

prof.univ.dr. Diana Cimpoesu- Sef UPU-SMUR D Iasi

Au fost adusi in UPU. Se fac investigatii clinice si paraclinice. Sunt stabili si speram intr-o evolutie favorabila. Vor avea in continuare nevoie de ingrijiri medicale si de consulturi de specialitate.  OUT 02.29

Politistii i-au testat pe cei trei soferi cu alcooltestul, insa niciunul nu consumase bauturi alcoolice. 

Ioana Bilea- purtator de cuvant IPJ Iasi

Cei trei conducatori auto au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.  In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa. Cercetarile continua pentru stabilirea tuturor cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentului rutier.

Politistii ii atentioneaza pe soferi sa conduca prudent mai ales cand conditiile meteo sunt nefavorabile.