Gradinite noi sau in reabilitare in Iasi

gradinita

A fost semnat un contract de furnizare de mobilier de interior pentru grădinița care este construită cu fonduri europene în zona Bucium. Bunurile vor fi livrate de SC Mobteco Product SRL București în cel mult două luni de la emiterea ordinului de livrare în cadrul unui contract în valoare de 235.464,12 lei.

Municipalitatea organizează licitații similare și pentru achiziția altor bunuri necesare pentru funcționarea grădiniței: dotări IT și multimedia, dotări pentru bucătărie și spălătorie, obiecte pentru spațiul de joacă etc.

Între timp, lucrările de construire a grădiniței evoluează și vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

Grădiniţa cu program prelungit din Bucium va fi un corp de clădire P+E, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 1.645 metri pătrați. Lucrările vor consta în construirea şi echiparea grădiniţei pentru nouă grupe la program prelungit, adică 180 de locuri pentru copii, la care se va adăuga construirea şi amenajarea unui loc de joacă.

Lucrările sunt finanțate cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional – Axa 4.4.

Lucrările de construire sunt executate de firma Alconf SRL Iași contra unei sume de 3.958.608,48 lei, fără TVA (4.710.744,09 lei, cu TVA).

Valoarea totală a proiectului, care include și dotările menționate, este de 5.963.205,99 lei (circa 1,24 milioane euro).

Prin aceeași sursă de finanțare europeană municipalitatea ieșeană construiește o grădiniță nouă în Dacia (280 de locuri) și reabilitează și modernizează Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 din Tătărași (200 de locuri).