Grădiniță inaugurată în Lunca Cetățuii

Evenimente inedite în acest weekend, în comuna Ciurea. Pe lângă faptul că localnicii s-au putut bucura de spectacolele pregătite cu ocazia zilelor comunei, sâmbătă a fost inaugurată și Grădinița cu program prelungit din Lunca Cetățuii. De acum, 150 de copilași vor putea să înceapă învățământul preșcolar în condiții de școlarizare moderne.

O nouă grădiniță a fost inaugurată în Lunca Cetățuii. Lucrările sunt susținute financiar în proporție de 50 la sută de către Consiliul Local Ciurea, iar restul banilor sunt din finanțarea Europeană.

„Astăzi am sfințit Grădinița cu program prelungit din Lunca Cetățuii. A fost o investiție realizată prin fonduri europene care a costat aproximativ un milion de euro. O grădiniță care găzduiește 6 grupe, 150 de copii sunt primiți în acest spațiu. Personalul pe care Inspectoratul Școlar l-a repartizat acestei grădinițe este suficient, condițiile sunt extraordinare”, a declarat Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea.

Investiția era necesară în această zona, în contextul în care numărul de familii care s-au mutat în comuna Ciurea a crescut.

„În comuna Ciurea cred că putem să vorbim de investiții, întrucât prin grija primăriei, a consiliului local, iată în ultima perioadă printr-o coincidență fericită, odată cu ieșirea din pandemie se dau spre utilizare noi spații de învățământ. O investiție așteptată, o investiție necesară, de care se vor bucura toți cei care locuiesc pe raza UAT Ciurea și nu numai și cred eu, prin investițiile pe care le face primarul Cătălin Lupu, vine în sprijinul învățământului pre-universitar ieșean”, a explicat Florentin Ciubotaru, Inspector Școlar General Adjunct IPJ Iași.

Primăria și-a propus să le asigure copiilor toate condițiile. Pe lângă săli moderne, au fost create și cabinete medicale, cabinet de educație plastică și muzicală.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!