Grădină Zoologică și parcuri turistice în Miroslava

Dan-Nita

Miroslava, sub zodia lui Gustar

Miroslava este cea mai mare comuna din tara motiv pentru care autoritatile locale vor sa faca investitii in infrastructura. Pe langa acestea, in viitor, Primaria vrea sa amenajeze o gradina zoologica si alte zone de agrement ca mod de petrecere a timpului liber pentru locuitorii din Miroslava si imprejurimi.

Investitii in reteaua de canalizare si apa, imobiliare, strazi. Acestea sunt doar o parte din proiectele pe care Primaria Miroslava le-a bifat in ultimii ani. Chiar si asa, prin cresterea numarului de locuitori trebuiesc realizate si mai multe proiecte.

Dan Niță, Primar Miroslava

„Eu am vazut cat se construieste in Miroslava. In zece ani de acum incolo, Miroslava va avea 100.000 de locuitori. Noi trebuie sa prevedem fel de fel de activitati sau proiecte de pe acum, pentru Miroslava peste zece ani de zile. Lucram acum la un proiect. Drumurile fara doar si poate se fac. Utilitatile in comuna se fac si se extind in momentul in care apar constructiile. Unde am gresit a fost ca nu i-am obligat pe investitorii imobiliari sa vina cu ceva. Ei vin, isi vand produsul si pleaca.”

Pe o suprafata de 16 hectare vor fi amplasate mai multe obiective turistice pentru oamenii din Miroslava si din municipiul Iasi.

Dan Niță, primar Miroslava

„Suntem in parteneriat cu Ministerul Mediului pentru rezervatia de la Uricani sa vedem cum putem sa o folosim pentru oameni. Ceea ce este la ora actuala nu da randament. Este pacat ca la o distanta de patru kilometri de Iasi sa tii o padure si sa nu le dai voie la oameni pentru ca jumatate este rezervatie naturala pentru radasca si jumatate este pentru stejarul rosu. O conservam, nu este niciun fel de problema. Noi trebuie sa gasim solutii pentru a o exploata turistic.

Autoritatile iau in calcul ca in Miroslava sa fie amenajate trei parcuri turistice.

Dan Niță, primar com.Miroslava

„In padurea de la Ciurbesti ne gandeam sa facem o gradina zoologica si nu este departe de a realiza acest lucru. Incercam sa inverzim comuna prin plantarea copacilor.”

Tot pentru protejarea spatiilor verzi, autoritatile localeau organizat anul acesta campanii de ecologizare.