Ghid turistic interactiv de peste 1 milion de euro

ghid

Peste un milion de euro a obtinut proiectul QR4ALL, coordonat de Asociatia Grupului de Actiune Locala ”Colinele Iasilor”  in parteneriat cu alte 9 asociatii din Moldova.

Peste 1, 03 milioane de euro este valoarea totala a proiectului. Acesta este deja implementat si are scopul de a stimula turismul prin identificarea si valorificarea obiectivelor locale din teritoriile Grupurilor de Actiune partenere.

Iulian Băsu, manager executiv: Este un nou proiect în derulare, pe care îl gândit dintr-o serie amplă serie de proiecte din categoria Smart Vilages, sate inteligente. Ne gândim la turism inteliget în sensul că dacă acum câțiva ani am editat împreună cu celelalte grupuri de acțiune locală din N-E un material tipărit care avea și el un element de inovare, avea un cod QR pe unele pagini pe care puteai să-l scanezi cu telefonul și aflai informația de actiualitate. Acum ne-am gândit să renunțăm cu totul la hârtie și să fim în trendul actual și va fi o aplicație stric pe telefon. Pe lângă partea de prezentare a obiectivelor turistice, va avea și o componentă de utilitate pentru că va avea stații de încărcare electrice, benzinării, dispensare. Mai nou va avea și un GPS pentru biciclete ca să-i spune așa, pentru că prin acest proiect ne-am propus să achiziționăm aproape 200 de biciclete electrice și clasice, pentru cei care vor veni să viziteze și le vom pune la dispoziția turiștilor și atv-uri.

Proiectul QR4ALL s-a nacut din necesitatea de a fi cunoscute meleagurile locale.

Iulian Băsu, manager executiv: Suntem 9 parteneri, 9 grupuri de acțiune locală care e întind de la Botoșani, până la Neamț și Vaslui, așa încât acoperi o suprafață foarte mare din Iași și din împrejurimi, așa încât să putem aduce nu numai turiști din străinătate sau din afară, chiar și ieșeni, pentru că avem foarte mulți oameni interesați să facă o aventură de o seară, de o zi, să vină cu cortul. Vreau să împărtășim această experiență cu toți cei dragi, cu prieteni și o altă noutate în acest proiect este faptul că vrem să facem această rpomovare prin oameni și prin povești. Nu vom filma sau vom fotografia clădiri sau monumente, vom pune oameni să povestească despre ele.

Proiectul cuprinde si investitia in 200 de biciclete și 21 de biciclete electrice, 46 de ATV-uri, corturi, o scena mobilă și aparate de fotografiat. În aplicația disponibilă proiectului se vor regăsi toate hărțile cu traseele și activitățile interactive ce pot fi vizulizate cu ajutorul codului QR.