Gheorghe Nichita, 5 ani de închisoare cu executare. Fostul primar ar putea sta mult mai puțin după gratii

Dezvăluirile lui Nichita

Sharing is caring!

Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, a fost condamnat definitiv miercuri la 5 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel București, potrivit deciziei instanței.

Gheorghe Nichita a fost găsit vinovat de luare de mită.  Fostul primar a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit firmei UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China. 

Totalul sumelor și al beneficiilor primite drept mită de către Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei, potrivit procurorilor.

Nichita ar putea sta, însă, mult mai puțin în închisoare, deoarece, potrivit legislaţiei penale, persoanele peste 60 de ani care primesc pedepse sub 10 ani pot fi eliberate condiţionat după executarea a jumătate din pedeapsă. În plus, lui Nichita i se va deduce perioada petrecută în arest preventiv sau în arest la domiciliu, respectiv din data de 29.10.2015 până la 05.05.2016. Astfel, lui Gheorghe Nichita i-ar mai rămâne aproape 2 ani de stat efectiv după gratii.

shares