Gheorghe Flutur cere CNAIR să realizeze documentația pentru segmentele Pașcani -Suceava – Siret în regim de autostradă

Autostrada-a7

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, că a solicitat CNAIR și proiectanților ca documentațiile de urbanism și exproprierile pentru cele două tronsoane să se facă în regim de autostradă pe toată lungimea lor.

Acesta a argumentat că traficul va crește foarte mult prin modernizarea punctului de trecere a frontierei Siret și prin deschiderea altor patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina.

CNAIR a avizat ca partea dinspre Siret spre intersecția cu DN 2 H să fie drum expres, iar restul să fie proiectat la regim de autostradă.

În ceea ce privește autostrada A8 – Tg. Mureș-Tg. Neamț, Iulian Bulai a arătat că cele trei studii geotehnice vor fi transmise pe 09.08, iar până la sfârșitul anului va fi finalizată toată documentația

Pentru tronsonul Tg. Neamț-Iași-Ungheni, la momentul actual se află o echipă pe teren. În momentul de față s-a ajuns cu forajele la km 50, iar în  13 august va fi transmisă analiza multicriterială.

În ceea ce privește drumul expres Piatra Neamț – Bacău, marți și miercuri vor avea loc întâlniri pentru traseul acestui DE, la Prefecturile Neamț, respectiv Bacău.

Sursă: News Bucovina