Gest de solidaritate în Neamț. Mai mulți oameni au ajutat o familie a cărei casă a fost mistuită de flăcări

62309693

Gest de solidaritate într-o comună din judeţul Neamţ. O familie rămasă fără adăpost în plină iarnă a fost ajutată de vecini cu bani, materiale de construcţii și forţă de muncă, după ce un incendiu puternic le-a mistuit gospodăria.

Gest de solidaritate într-o comună din judeţul Neamţ.
O familie rămasă fără adăpost în plină iarnă a fost ajutată de vecini cu bani, materiale de construcţii și forţă de muncă, după ce un incendiu puternic le-a mistuit gospodăria.

Acum, toți speră că vor termina noua casă până de sărbători.

Totul s-a întâmplat într-o seară, când proprietarii erau în vizită la niște prieteni. Un vecin i-a sunat şi le-a spus că iese fum din casă.

În jumătate de oră totul s-a făcut scrum. Oamenii nu au putut să mai salveze nimic din munca lor de mai bine de 50 de ani.

Pompierii, veniți în ajutor, au reușit să ţină flăcările departe de gospodăriile învecinate.

Impresionați de cele întâmplate, vecinii le-au sărit în ajutor celor doi soți cu ce au putut. Unii au donat bani, iar alții au venit să-i ajute la curăţenie şi la reconstrucție.

Nici autoritățile din comună nu au rămas indiferente. Utiliajele primăriei au curățat deja zona și a fost alocată o sumă de bani pentru lucrări.

Cei doi soți spun că nu s-ar fi descurcat singuri cu reconstrucție casei și că nu mai găsesc cale de a le mulţumi celor care le sunt alături.