Germania: sistemul sanitar se apropie de colaps. Peste 76.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

ati covid germania

foto: apnews

Germania se confruntă cu cel mai puternic val Covid de la debutul pandemiei. Spitalele fac cu greu față numărului mare de pacienți infectați cu Sars-CoV-2, iar armata germană este pregătită să intervină și să transfere persoanele bolnave.

Astăzi au fost raportate 76.000 de cazuri, în ultimele 24 de ore, iar potrivit datelor oficiale, numărul deceselor a depășit 100.000.

În unele unități medicale, în special în cele din sudul şi estul ţării, secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) sunt plin. Forţele aeriene germane se pregătesc să transfere în alte locuri din ţară bolnavi de COVID-19 în stare gravă, pentru a descongestiona spitalele aflate în dificultate.

Potrivit unei surse din domeniul securității a Reuters, vioane militare germane vor transporta bolnavi de la aeroportul Memmingen din Bavaria, în sud, la Muenster, în apropiere de Osnabrueck, în landul Renania de Nord-Westfalia din nord.

Este pentru prima dată când Luftwaffe va folosi „unităţile de terapie intensivă aeropurtate” – avioane Airbus A310 MedEvac dotate cu până la şase paturi cu echipament pentru terapie intensivă – pentru transferul pacienţilor cu COVID-19 în interiorul Germaniei.