Germania promite mai multe sisteme moderne de apărare antiaeriană pentru Ucraina, inclusiv IRIS-T SLM

sls-640x400

Germania s-a angajat joi să trimită sprijin militar suplimentar Ucrainei, inclusiv trei sisteme cruciale de apărare aeriană IRIS-T SLM și o rachetă IRIS-T, potrivit unui comunicat publicat de guvernul german, citat de CNN.

Kievul a făcut apel la mai multe unități germane IRIS-T SLM la sfârșitul lunii octombrie, în urma unor zile de atacuri grele cu rachete rusești. Președintele german Frank-Walter Steinmeier a descris sistemul de înaltă tehnologie IRIS-T SLM ca fiind „unul dintre cele mai moderne sisteme de apărare aeriană din lume” în timpul unei vizite în Ucraina la sfârșitul lunii octombrie.

Germania a livrat deja un sistem de rachete aer-aer IRIS-T SLM Ucrainei.

Berlinul a mai spus că va furniza Kievului 42 de tancuri de deminare; patru sisteme mobile și protejate de deminare; patru sisteme mobile, telecomandate și protejate de deminare; și cinci sisteme mobile de recunoaștere pe vehicule, potrivit comunicatului guvernului german.

Guvernul german nu a furnizat datele de livrare decât după ce a predat armamentul și proviziile, se arată în comunicat.

De asemenea, Germania a anunțat că a livrat Kievului, în cursul săptămânii trecute, un număr nespecificat de rachete IRIS-T SLM, 30 de vehicule blindate de mobilitate a infanteriei (DINGO), patru senzori antidronă și dispozitive de bruiaj suplimentare, cinci unități M1070 Oshkosh de transport de tancuri cu tractor M1070 și un camion de ridicare suplimentar.