Germania nu mai ajuta Ucraina cu arme de lupta invocand stocurile insuficiente

Image-3-Leopard-2-Main-Battle-Tank

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, și-a exprimat regretul față de atitudinea adoptată de guvernul german, care refuză să trimită arme ofensive în Ucraina, inclusiv tancuri Leopard și vehicule de luptă ale infanteriei Marder.

„Semnale dezamăgitoare din partea Germaniei, în timp ce Ucraina are nevoie de Leoparzi și Marders acum – pentru a elibera oamenii și a-i salva de la genocid. Nici un singur argument rațional cu privire la motivul pentru care aceste arme nu pot fi furnizate, ci doar temeri abstracte și scuze. De ce îi este frică Berlinului” a postat Kuleba pe Twitter.

La o conferință de presă comună cu ministrul german de externe Annalena Baerbock, Kuleba a spus că nu vede obstacole în calea livrărilor germane cu principalele tancuri de luptă Leopard către Ucraina.

Mai târziu, ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a explicat aprovizionarea limitată cu arme către Ucraina prin stocurile lor insuficiente, pe fondul tendinței, observată în ultimii ani, de reducere a cheltuielilor, pe care ea a numit-o „consecințe ale economisirii iresponsabile de bani”.