Germania anunță că își suspendă operaţiunile de salvare în Hatay din raţiuni de securitat

62323718

Agenţia Federală Germană pentru Asistenţă Tehnică şi organizaţia de ajutor I.S.A.R Germania îşi suspendă operaţiunile de salvare în provincia turcă Hatay, din motive de securitate.

Provincia turcă Hatay a fost grav afectată de seismele de luni, transmite sâmbătă dpa.

În ultimele ore, situaţia de securitate în provincia Hatay s-a înrăutăţit, au anunţat sâmbătă cele două organizaţii.

Echipele de căutare şi salvare au rămas deocamdată într-o tabără comună în oraşul Kirikhan. Însă dacă există indicii clare că cineva ar putea fi scos în viaţă de sub dărâmături, atunci echipele de salvare se vor deplasa la faţa locului, a declarat pentru dpa purtătoarea de cuvânt a THW, Katharina Garrecht.

THW şi I.S.A.R au atribuit situaţia tensionată, între altele, „lipsei de hrană şi alimentării dificile cu apă potabilă a zonei sinistrate”.

Directorul de operaţiuni al I.S.A.R, Steven Bayer, a declarat că „se poate vedea cum durerea lasă încet loc furiei”.

Tamara Schwarz, purtătoarea de cuvânt a THW din Bonn, a vorbit despre „scene turbulente” şi despre faptul că siguranţa voluntarilor trebuie luată în calcul.

Anterior, militari din cadrul unităţii de ajutor în caz de dezastru a armatei austriece şi-au stopat activităţile de salvare în provincia Hatay, indicând la rândul lor „riscuri de securitate” în zonele în care intervin.