Germania a anunțat că va ajuta Polonia să patruleze spațiul aerian, după incidentul cu racheta

avion Eurofighter

Germania a anunțat că va oferi sprijin Poloniei pentru a ajuta la patrularea spațiului aerian, după ce o rachetă folosită în războiul dintre Ucraina și Rusia a căzut pe teritoriul polonez, transmite CNN.

„Ca reacție imediată la incidentul din Polonia, ne vom oferi să consolidăm poliția aeriană a spațiului aerian polonez cu avioane germane Eurofighter”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Apărării, Christian Thiels, într-o conferință de presă.

„Misiunea ar putea începe chiar de mâine, dacă Polonia dorește”, a adăugat el.

„Avioanele nu trebuie să fie relocate în Polonia. Patrulele ar putea decola de la baze aeriene germane și s-ar putea întoarce aici după fiecare misiune”, a spus Thiels.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, intenționează să vorbească miercuri cu omologul său polonez pe această temă.

Purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului german, Wolfgang Buechner, a declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă că Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a vorbit la telefon cu președintele polonez Andrzej Duda și i-a oferit sprijinul Berlinului.

„Nu există nicio îndoială că suntem de partea Poloniei și, bineînțeles, nu vom lăsa Polonia singură în această situație”, a spus Buechner.