George Simion s-a ales cu dosar penal pentru că l-a agresat pe Virgil Popescu

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a autosesizat după apariția materialelor de presă legate de incidentul din Parlament, când ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat de George Simion, în timp ce vorbea de la prezidiul Camerei Deputaților.

Pe numele copreședintelui partidului AUR a fost deschis un un dosar penal pentru ultraj.

„La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, au transmis reprezentanții Parchetului General.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!