George Simion anunta ca va juca maine Hora Unirii la Iasi desi primaria a anulat manifestarile publice

george simion

Primaria a anuntat ca nu vor fi organizate manifestari dedicate Zilei Unirii, pe fondul cresterii incidentei in Municipiul Iasi. Celebra „Hora Unirii” nu va mai avea loc intrucat trebuie pastrata distanta intre participanti. Cu toate acestea, George Simion, a anuntat la Romania TV ca vor veni maine la Iasi 3000 – 4000 persoane pentru a sarbatori Mica Unire.

„Nu pot sa provoc sa vina fiecare de capul lui fara sa respecte acest cadru de legalitate din doua motive. Nu vreau sa fiu promotorul unor norme de ilegalitate atata timp cat toata lumea se concentreaza foarte mult pe subiectul pandemie. Departe de mine sa acuz AUR de ceva. In momentul in care tu insisti intr-o idee ca nu se poate, te duce cu gandul ca lucrurile nu sunt foarte curate”, a spus Mihai Chirica, primarul Iasului.

Dupa ce i-a reprosat faptul ca nu-i raspunde la telefon, George Simion a anuntat ca va dansa Hora Unirii si asteapta 3000-4000 patrioti in Piata Unirii.

„Noi nu vrem sa facem nicio violenta ci sa participam la o zi nationala. Ati facut niste acuzatii la adresa AUR. La Sf. Parascheva ati facut la fel si au fost unele incidente in 2020. Sa speram ca pe 24 ianuarie nu se ajunge acolo ca manifestarea si hora pe care o vom face va fi cat se poate de pasnica. Nu domnul Chirica trebuie sa ne dea voie ca nu se substituie Constitutiei si Zilei Nationale”, a spus George Simion, copresedinte AUR.