„GENESIS. Familia, școală a iubiriiˮ, expoziție de picturi în Amfiteatrul Palas Iași

Pictura-Genesis. Familia, scoala a iubirii, 1-8 septembrie Palas1

În perioada 1-8 septembrie, Palas Mall Iași va fi gazda expoziției itinerante „GENESIS. Familia, școală a iubiriiˮ, alcătuită din 20 de picturi care ilustrează frumusețea familiei. Lucrările sunt realizate de elevi din cadrul Colegiului „Roman Vodăˮ din municipiul Roman, sub îndrumarea profesoarei Oana Irina Cozma, dar și de invitați din Danemarca și Portugalia.

„Atunci când întâlnești în clasă, printre elevii pasionați de matematică, biologie, istorie sau chimie și copii talentați la desen, pentru care arta este un mod facil de exprimare a trăirilor, sentimentelor, visurilor, este imposibil să rămâi pasibil și să nu îți lași amprenta pe parcursul dezvoltării și educației lor.  Din perspectiva responsabilității pentru afirmarea valorilor morale autentice și din dorința de a promova talentele tinerilor, am inițiat acest eveniment, lansând tema la clasele unde predau. Elevii cu potențial artistic au manifestat o deosebită receptivitate. Pe tot parcursul anului școlar, dar și pe perioada vacanței, am lucrat împreună, venind în sprijinul lor cu imagini sugestive, materiale de lucru, indicațiiˮ, a declarat prof. Oana Irina Cozma.

Vernisajul expoziției va avea loc pe 1 septembrie, în Amfiteatrul Palas, începând cu ora 15:00, fiind însoțit de un moment artistic susținut de Corul de copii al Municipiului Iași, dirijor Raluca Zaharia.

Expoziția „GENESIS. Familia, școală a iubiriiˮ presupune trei dimensiuni identitare: culoare, cuvânt și sunet. Picturile vor fi însoțite de înregistrări audio ale unor texte cu forță stilistică ȋn lectura unor personalități ale vieții culturale romȃneşti, cum ar fi Pr. Constantin Necula, Paul Surugiu Fuego, Maia Morgenstern ș.a.

Picturile vor putea fi admirate în Piațeta Intersport din cadrul Palas Mall Iași în perioada 1-8 septembrie.

Evenimentul este organizat de Asociația „Iași pentru Viațăˮ, Colegiul „Roman Vodăˮ din Roman și CCM Doxologia în parteneriat cu Departamentul Pro Vita din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor.