Generalul Nicolae Ciuca este propunerea de premier pentru un Guvern minoritar PNL – UDMR

iohannis-ciuca

Actualul ministru al Apararii, Nicolae Ciuca este propunerea PNL-ului pentru functia de prim ministru. Acesta ar trebui sa formeze un guvern minoritar PNL – UDMR, cu voturile din Parlament ale PSD-ului.

„Această criză a durat prea mult. E inadminsibil să continuăm în acest ritm. Avem pandemia, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc. E nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a pune în practică. Am fost mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare un candidat are a fost propus în persoana lui Nicolae Ciucă. Analizănd întreaga situație am deis să-l desemnez drept candidat pentru funțiia de premier pe domnul Ciucă”, a spus Klaus Iohannis.

USR va ramane cel mai probabil in afara guvernarii in timp ce PSD exclude in acest moment varianta alegerilor anticipate. „Decizia de nominalizare a unui premier îi aparține președintelui. O soluție pentru România pe termen mediu e un guvern cu largă susținere parlamentară. Suntem conștienți că nu putem face anticipate în acest moment, cu 500 de morți zilnic”, a spus Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciuca are 54 ani si este un general in rezerva cu 4 stele.