GCS: Evoluția răspândirii coronavirusului în România este pe o pantă vizibil descendentă

testare-coronavirus-640x400

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității, joi, un comunicat de presă în care susține că în acest moment evoluția răspândirii coronavirusului în România este pe o pantă vizibil descendentă.

„În acest moment evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 este pe o pantă vizibil descendentă. Dacă în urmă cu o lună erau înregistrate aproximativ 60 de mii de persoane nou infectate într-o săptămână, la nivel național, săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35 de mii de cazuri”, se arată în comunicatul GCS.

„Este foarte important să menținem o evoluție descendentă a cazurilor de persoane nou confirmate și putem realiza acest lucru doar respectând regulile sanitare”, se mai arată în comunicatul de joi al GCS.

Autoritățile amintesc că, în perioada sărbătorilor de iarnă, sunt în continuare în vigoare, printre altele, următoarele măsuri:

– Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie;
– Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);
– Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;
– Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.
Facem apel la toți cetățenii să respecte aceste reguli pentru protejarea sănătății lor, a celor dragi lor, dar și pentru a-i sprijini pe medicii, mai ales în condițiile în care numărul persoanelor internate în secțiile de ATI este încă unul ridicat.