Gazprom a oprit livrările de gaz către Italia

gaz

Compania italiană Eni a anunțat că nu va primi, în acest weekend, gazele pe care le-a comandat de la compania rusă Gazprom, deși cele două grupuri au precizat că lucrează pentru a remedia această situație, potrivit Reuters.

Livrările de gaze rusești prin punctul de intrare Tarvisio vor fi la zero pentru 1 octombrie, a precizat sâmbătă Eni, cel mai mare importator de gaze rusești din Italia, într-un comunicat pe site-ul său.

Grupul italian a adăugat ulterior că nu va primi niciunul dintre importurile solicitate pentru 2 octombrie și că se așteaptă ca situația să rămână aceeași și luni.

Rusia și mai multe țări europene, printre care și Germania, sunt în conflict cu privire la aprovizionarea cu gaze naturale din Rusia de la invazia armatei rusești în Ucraina, în februarie.

Tensiunile au crescut în această săptămână după ce scurgerile la gazoductele Nord Stream 1 și 2, care leagă Rusia și Germania, au aruncat tone de metan în Marea Baltică, în ceea ce ONU consideră că ar putea fi cea mai mare scurgere de gaze dăunătoare climei, înregistrată vreodată.