2 sate din comuna Ciurea vor avea retea de gaze naturale

Primarul comunei Ciurea, Catalin Lupu a semnat contractul de finantare a lucrarilor retelei de gaze naturale pentru 2 sate din comuna. Pe o distanta de 6 km, in satele Dumbrava si Ciurea, toate locuintele vor beneficia de aceasta retea de gaz metan.

Catalin Lupu, primar Ciurea: “Am semnat ieri la sediul Delgaz Grid, situat in Targu Mures, un contract de lucrari si de finantare, prin care comuna Ciurea in colaborare cu Delgaz Grid si cu acceptul Transgaz Romania, infiintarea unei retele de distributie de gaz metan in satele Dumbrava si Piciorul Lupului”.

Proiectul tehnic este realizat in proportie de 90%, iar valoare lucrarilor se ridica la 2 milioane de lei fara TVA.

Catalin Lupu, primar Ciurea: “Proiectul tehnic este realizat in proportie de 90%, speram in cel mai scurt timp sa fim la licitatie dupa ce proiectul va primi si avizul celor de la Delgaz si cu cat mai repede cu atat mai bine sa ne putem apuca de lucrari. Sunt practic 2 etape, una de acord obtinut de cei de la Transgaz pentru a ne bransa in reteaua nationala de transport si construirea unei statii de reglare montaj din inalta presiune in joasa presiune si partea a doua, cea de distributie pe care practic ne-o asumam noi, comuna Ciurea sa o realizam”.

Mai multe locuinte din Dumbrava si din Ciurea, aflate la marginea drumului judetean, vor beneficia de realizarea acestei retele de distributie a gazului metan.

Catalin Lupu, primar Ciurea: “Pe un traseu de 6 kilometri cat are reteaua de distributie, toate casele, toate institutiile publice se vor putea bransa. O parte din locuinte sunt in sat Dumbrava si ma refer la cele de pe marginea drumului judetean ce tranziteaza satul Dumbrava si o parte in sat Ciurea, respectiv toate locuintele care sunt cuprinse intre scoala generala, centrul cultural, blocul de locuinte, politie, dispensar, pana la primarie, tot pe marginea drumului judetean. E un prim pas, dar e absolut necesar, de infiintare a retelei de distiributie si ulterior va fi mult mai simplu sa facem doar extindere pe ceva existent”.