Gata cu listele de asteptare de la Institutul Regional de Oncologie

Sharing is caring!

Pacientii diagnosticati cu diverse forme de cancer nu vor mai fi nevoiti sa astepte luni de zile pana sa fie chemati la tratamente. Lucrarile la buncarul unde va fi amplasat cel de-al treilea accelerator de particule sunt aproape gata. Asadar, din luna martie, cel mai probabil, pacientii vor putea beneficia si de terapie cu iod, pentru a se trata de cancerul de tiroida, tratament facut in premiera in regiunea de NE a Romaniei.

Din aceasta primavara, pacientii diagnosticati cu cancer de tiroida vor beneficia de terapie cu iod in Iasi, fara a mai fi nevoiti sa faca naveta la spitalele din Bucuresti sau Tg Mures. In prezent, se lucreaza la amenajarea peretilor de rezidenta, buncarul din Tatarasi urmand sa fie pus in functiune, cel mai probabil, de la finalul lunii martie.

Mihaela Grosu, manager IRO Iasi: “Buncarul l-am construit din venituri proprii, a costat 1.7 milioane de lei, iar dotarea se va face prin fonduri de la BERD, prin Ministerul Sanatatii. Pe 10 martie va fi vizita Agentiei de la Viena, speram sa primim avizul favorabil si pana la jumatatea anului sa primim acceleratorul nou de particule. Activitatea va fi asigurata de medicii si fizicienii de la IRO, pacientii vor veni la Institut, vor face CT-ul de simulare, li se va face schema de tratament, iar cei care nu vor avea nevoie de spatiu de spitalizare, ci pot fi cazati la hotel, vin aici, vor fi cazati in spatiul nostru hotelier si vor beneficia de radioterapie la acceleratorul care va fi in buncarul din spatele meu“.

Spatiul in care pacientii vor primi radioterapie cu iod este aproape finalizat, spune managerul Institutului Regional de Oncologie Iasi. Radioterapia se va face direct in hotelul destinat bolnavilor. Lunar, aproape 5.000 de pacienti vin la Iasi pentru a primi tratamente pentru diverse afectiuni oncologice.

shares