Garda Forestieră Suceava nu a găsit nereguli în ocolul unde au fost atacați jurnaliștii și activistul de mediu

garda forestiera padure

După ce doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți într-o pădure din comuna Coșna, autoritățile sucevene au făcut verificări pe raza Ocolului Silvic Dealul Negru.

S-a constatat că în zona respectivă sunt două partizi de exploatare, construite în 2020 și 2021, în conformitate cu prevederile legale și regulile de exploatare. Garda Forestieră Suceava a anunțat că nu au fost găsite nereguli.

Prezența celor trei viza legalitatea modului de exploatare a arborilor care au fost marcați în cursul anului trecut, fiind solicitați de un localnic.

Precizăm că în conformitate cu reglementările tehnice în vigoare și cu prevederile amenajamentelor silvice, exploatarea masei lemnoase se face și în anul următor momentului în care arborii au fost marcați. Pentru a evita evenimentele de natura celui petrecut în data de 16.09.2021, când 3 persoane au fost agresate doar pentru faptul că au încercat să documenteze o posibilă încălcare a legii. Adresăm rugămintea pe această cale ca pentru orice neclaritate privind legislația silvică, persoanele interesate să se informeze de la instituțiile ce au atribuții în acest domeniu.”, au precizat cei de la Garda Forestieră Suceava.

Aceștia subliniază că nu încurajează și se disociază de orice faptă sau activitate  menită să intimideze sau să obstrucționeze demersurile de bună credință realizate cu scopul de a semnala orice posibilă încălcare a legislației din domeniul silvic.