Garda Forestieră Suceava anunță nereguli în pădurea unde au fost bătuți cei doi jurnaliști, în urma sesizării făcute de Alex Nedea

garda forestiera padure

Garda Forestieră Suceava a anunțat că va face o sesizare penală în urma ilegalităților descoperite în pădurile ocolului silvic unde au fost bătuți doi jurnaliști și un activist de mediu. Inițial, instituția a declarat că nu a găsit nereguli pe fondul forestier unde au fost agresați cei trei.

În urma sesizării jurnalistului Alex Nedea, privind tăierile ilegale de lemn de la ocolul silvic Dealu Negru, autoritățile au reluat controalele, găsind nereguli de această dată.

„ (…) a fost identificată o partidă de produse accidentale. Deși actul de punere în valoare prevedea recoltarea arborilor din categoria produselor accidentale, în teren au fost identificate un număr de 14 cioate provenite de la arbori verzi, care nu respectă natura produselor accidetale. Tot în cadrul aceleași partizi a fost identificat și un arbore pe picior, care deși era pus în valoare ca produs accidental, nu întrunea condițiile.”, a transmis Garda Forestieră Suceava.

Cantitatea de 20,99 mc de material lemnos a fost confiscată.

Pe 16 septembrie, Mihai Dragolea, Radu Constantin Mocanu și Tiberiu Bosutar se aflau într-o pădure din comuna Coșna pentru a realiza un documentar despre crimele forestiere. Cei 3 și un localnic au fost atacați de 20 de bărbați, iar doi dintre ei și-au pierdut cunoștința în drum spre spital. Echipamentul și toate înregistrările au fost distruse.