Garda de Mediu si-a propus sa angajeze 150 de comisari pana la 1 ianuarie 2025

Ministerul Mediului a decis să întărească Garda Națională de Mediu cu 150 de comisari, pentru a reuși astfel să adere la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Această lipsă de angajați a fost sesizată, potrivit unor surse, anul trecut, în urma unui control în România. Atunci a fost evaluat felul în care autoritățile abordează problema deșeurilor în țara noastră.

Cu această ocazie, au fost identificate mai multe vulnerabilități ale țării noastre în domeniu. Una dintre acestea o reprezintă lipsa capacității administrative a Gărzii Naționale de Mediu în lupta cu importurile ilegale de deșeuri.

„Ca urmare, Ministerul Mediului și-a asumat, încă din octombrie 2023, că va suplimenta efectivele Gărzii de Mediu cu 150 de comisari, până la 01.01.2025. Garda de Mediu a depus, deja, la minister noul proiect de reorganizare al instituției. Proiectul are ca scop îndeplinirea condițiilor impuse pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, dar și combaterea traficului ilegal de deșeuri”, a transmis Garda de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *