Suceava | Primaria din Iacobeni amendata de Garda de Mediu pentru tonele de gunoaie din padure

gunoaie

Garda de Mediu Suceava s-a autosesizat dupa imaginile aparute in spatiul public privind tonele de gunoaie aruncate in padurea din apropierea minei Arsita.

Primaria din Iacobeni a fost amendata cu 15.000 lei iar inspectorii Garzii de Mediu au impus curatarea zonei de gunoaie.

„Urmare a unui material video postat pe platforma Facebook privind abandonarea de deseuri din demolari si constructii, lemne, materiale plastice si deseuri menajere intr-un fost perimetru minier situat intr-o comuna din judetul Suceava, GNM – CJSuceava s-a autosesizat in data de 16.06.2020 constatandu-se ca aspectele semnalate se confirma. Pentru neconformitatile constatate au fost dispuse masuri de eliminare a depozitarilor necontrolate de deseuri si transportarea acestora la Depozitul Ecologic Moara, respectiv interzicerea depozitarii/abandonarii deseurilor pe amplasamentul fostului perimetru minier.UAT-ul a fost sanctionat conform Legii nr. 211/2011 cu amenda contraventionala in valoare de 15.000 lei”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Imaginile au fost surprinse de un turist plecat sa caute ciuperci. Oamenii au aruncat peturi de plastic, resturi de la material de constructii, haine, sprayuri si diverse recipiente.