Garda aglomerata ieri la Spitalul de Copii Sf. Maria

Ieri, 146 de copii au ajuns în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași. Patologia care a predominat a fost cea respiratorie cu infecții de tip otită, faringoamigdalită, dar și pneumonii, spun medicii.

În total, din ajunul Crăciunului și până ieri, în Unitatea de Primire Urgențe s-au prezentat 380 pacienți, din care 30% au necesitat internarea în secțiile de pediatrie, dar și în serviciile chirurgicale.

”Febra a fost simptomul major care a pus părinții în alertă. Zece pacienți, dintre cazurile selectate pentru testare, au fost diagnosticați cu gripă. Afecțiunile digestive au fost prezente, dar într-un număr redus, mai frecvent la copii de vârstă mică. Comparativ cu anii precedenți, prezentările cu etilism acut au fost limitate ( un singur caz în trei zile) și de asemenea, traumele cauzate de petarde (un singur pacient cu arsură mână bilateral), sau prin agresiune fizică (5 pacienți).” , a spus Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf.Maria” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *