Gara din Caracal a fost evacuata după ce au fost semnalate scurgeri de propan de la un tren privat de marfa

În urma unui apel la Numărul Unic 112, care anunța scurgeri la un robinetul unui vagon încărcat cu propan, în Gara Caracal, la locul evenimentului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) și două autospeciale pentru primă intervenție.

Pentru protecția populației din zona Gării Caracal, a fost balizat un perimetru de siguranță de 400 de metri. Nu au fost persoane evacuate.

În urma manevrelor efectuate de echipele de intervenție și personalul de pe locul de muncă, robinetul a fost închis, iar în urma măsurătorilor echipajului CBRN toate valorile au fost zero.

Traficul feroviar pe raza stației Caracal a fost închis, începând cu ora 20.10, de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care au fost solicitați pentru intervenția la un tren privat de marfă, garat la linia 6, garnitură încărcată din care s-au observat scurgeri de conținut (propan) din penultimul vagon.

Până la finalizarea intervențiilor desfășurate de reprezentanții ISU, 4 trenuri de călători au fost oprite în stațiile limitrofe.

În stația Caracal era, de asemenea, așteptată să sosească și echipa de intervenție a GFR, operatorul privat de marfă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *