Galerie Foto | Un oras de langa Kiev a fost eliberat dar este complet distrus

c7d4d6c0-61ff-4394-956d-10ccdb3df4f4

Aflat la o distanta de 21 kilometri fata de Kiev, in micutul orasel Irpin s-au dus printre cele mai grele lupte intre fortele ucrainene si cele ruse. Dintr-o populatia de 42.000 locuitori, in Irpin nu traiesc acum mai mult de 3500 suflete.

Orasul a fost eliberat de ocupatia rusa dar infrastructura este distrusa. Victimele au fost ingropate in curti sau parcuri, iar multe dintre ele inca nu au fost cautate sub daramaturi.

„În prezent, nu avem informații despre bilanțul morților, dar într-o perioadă în care au fost ostilități foarte intense, când au fost atacuri de zi și de noapte, oamenii doar i-au îngropat pe cei uciși în curți, în parc. Cred că aproximativ 200-300 de persoane, din păcate, au murit”, a declarat primarul Irpin, Oleksandr Markushyn, la un briefing, in care a fost întrebat despre victimele civile din bombardamentele rusești.

El a adăugat că mulți civili au murit si se afla sub dărâmăturile clădirilor înalte și private.

„Vedem că 50% din oraș este distrus… Nimeni nu a cautat încă sub dărâmături și sigur sunt oameni sub dărâmături. Mulți oameni au plecat, desigur, dar o parte au rămas”, a mai spus primarul.

Potrivit lui Markushyn, aproximativ 3.500 de oameni stau acum în orașul Irpin. „Din păcate, 16 tipi din unitățile noastre de apărare teritorială au fost uciși, 29 au fost internați în spital. În ceea ce privește Forțele Armate, cred că aproximativ 50 de oameni au fost uciși, din păcate, și alte 100 au fost răniți”, a spus el.