GALERIE FOTO. Mocirla din Copou. Cum arată acum gazonul pe terenul de antrenament, dar și pe terenul central al Iașului

DSC_1339

La doar un an de zile de când jucătorii Politehnicii Iași au ”inaugurat” mult lăudatul gazon din Copou, acesta arată groaznic, atât pe terenul central, cât și pe terenul de antrenament. De acest fapt s-au plâns după meciul cu Academica Clinceni, atât antrenorul Daniel Pancu, cât și fundașul Cosmin Frăsinescu, dar și președintele Ciprian Paraschiv.

„O mare problemă de când a venit frigul avem pe terenul 2, cel de antrenament. A trebuit să schimb dozajul, pentru că e un teren moale, mocirlos, probabil ne vom muta pe sintetic din ianuarie. Plus că atunci când trebuie să ataci pozițional este avantajată echipa care se apără”, a spus antrenorul Daniel Pancu.

Cosmin Frăsinescu spune că gazonul pe care ieșenii au cheltuit circa 200.000 de euro anul trecut era bun, dar că nu a avut cine să îl îngrijească așa cum trebuie.

E ca și cum am fi cumpărat o mașină bună, dar nu are cine să o conducă. Trebuie cineva să știe să îngrijească terenul. Terenul a fost bun, s-a prins, am sacrificat o grămadă de rezultate anul trecut, o grămadă de lucruri, când eram într-un moment bun și de acolo s-a cam rupt totul pentru noi. Acuma eu încerc să leg lucrurile. Ne plângem de teren după un an de zile, dar noi nu am știut să avem grijă de el. Explicații sunt tot timpul.

Dar am mai fost și noi pe la alte echipe și am văzut cum se îngrijește un teren, în ce perioade se însămânțează, cum rezistă. Nu sunt expert, dar dacă nu știi, apelezi la cineva care se pricepe. Poate din dorința de a se face economie s-a spus că ”lasă că merge și așa”. Terenul a fost foarte moale, multe zone cu noroi.”, a declarat Frăsinescu pentru Prosport.

Dacă antrenorul Daniel Pancu se plânge de terenul de antrenament, spunând că echipa se va muta de la anul pe Abator, președintele Ciprian Paraschiv este îngrijorat și de ceea ce se întâmplă pe terenul central.

„Din păcate, nu numai terenul mare, ci și cel de antrenament arată rău. Vom căuta soluții pentru că și terenul a fost un  adversar pentru noi la meciul cu Clinceniul, i-a ajutat pe adversari în condițiile în care noi am atacat aproape în permanență și terenul greu a încetinit jocul.”, a spus și Paraschiv.