Galati / Urmărit internațional, reținut în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea

retinut

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat cu cetățenie R. Moldova, pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, emisă de autoritățile române.

În data de 03 martie, în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de intrare în ţară, pasager într-un microbuz marca Mercedes, cetățeanul din R. Moldova, I.P., în vârstă de 28 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că pe numele bărbatului autorităţile române au emis un mandat de arestare, la începutul anului 2012, pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Tânărul a declarat faptul că ştia că e căutat de autoritățile române din anul 2012, dar a crezut că fapta s-a prescris, iar până în prezent a muncit în Rusia.

Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Galați, în vederea luării măsurilor legale care se impun.