Galati | Urmarire azi noapte pe strazile din Tecuci

accident-politie-noaptea

Aseara, în jurul orei 23.10, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control trafic rutier pe strada Dimitrie Harlescu, din municipiul Tecuci, au procedat la oprirea unui autoturism, însă conducatorul auto a refuzat să oprească la semnalul efectuat de polițiști, continuându-și deplasarea.

Polițiștii rutieri au pornit imediat în urmărirea acestui autoturism folosind semnalele acustice și luminoase de la autospeciala de serviciu, iar după câteva sute de metri, pe strada Crișana, au ajuns din urmă acest autoturism ce fusese oprit, iar din interiorul acestuia coborâse atât conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 23 ani, cât și pasagerul, un bărbat în vârstă de 30 ani, ambii aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest Drager, astfel că a fost condus la Spitalul municipal Anton Cincu Tecuci, unde, de asemenea, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul tânărul nu figurează ca deținător de permis de conducere a vreunui tip de autovehicul pe drumurile publice. 

 Întrucat cele două persoane manifestau un comportament recalcitrant au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Tecuci pentru continuarea cercetărilor iar după finalizarea acestora, bărbatul de 30 ani, în momentul părăsirii sediului unității de poliție a provocat scandal și a căzut, lovind ușa de acces a cărui geam s-a spart.

Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravențională cu amendă în baza art. 2 pct. 24 din Legea 61/1991 și s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de Distrugere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 253 Cod. Penal.

De asemenea, față de conducatorul auto s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere și Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 2 Cod Penal și de şi art. 337 Cod Penal.