Galați | Un urs a fost văzut de localnici în Galați. Specialiștii spun că urșii nu sunt o prezență obișnuită în județ

urma-urs

Un urs a trecut granița județelor Vrancea și Galați și a ajuns în Satul Nou, comuna Cosmești, și în comuna Buciumeni. Vecinii susțin că au văzut în premieră un urs și urmele ale trecerii acestuia prin zona lor.

Urmele au fost găsite atât în apropierea zonelor locuite, cât și în pădure.

Specialiștii spun că urșii nu sunt o prezență obișnuită în județul Galați și apreciază că ursul observat la Cosmești și Buciumeni (se vorbește chiar de o ursoaică) a migrat din Vrancea, unde ar fi o populație de urși estimată la 400 de exemplare.

„Ursoaica a tranzitat judeţul Galaţi. Din toate informaţiile noastre, ea este localizată în prezent pe un fond privat din judeţul Vrancea. Este prima dată când se semnalează prezenţa unui urs în judeţul Galaţi”, a declarat Adrian Alexandru, de la AJVPS Galaţi, pentru Agerpres.

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban: „Au fost semnalate urme de urs în zona pădurii Buciumeni. Până la momentul actual, în literatura de specialitate nu există semnalări de urs brun în Galaţi. Mai ales că nu este zonă montană. Practic, este posibil ca ursul să ajungă şi în zona Galaţiului, deoarece zona Buciumeni este foarte aproape de munţii Vrancei. Acum este vară, ursul este în căutare de hrană, de zone de reproducere pentru creşterea de pui, şi atunci, probabil, nefiind foarte populată zona Buciumeniului a găsit şi liniştea necesară. Este prima dată, eu nu ştiu în secolul nostru să fi fost urşi în libertate în judeţul Galaţi”.

Sursă foto: Vrancea24