Galati | Un tânăr de 21 de ani a fugit din carantină de dorul prietenilor

576a8eac3f6d55893e55aea855f18728_L

Un tânăr în vârstă de 21 ani, din comuna Cuza Vodă, aflat în carantină la domiciliu a fost depistat de jandarmi într-o staţie de autobuz. Bărbatul şi-a justificat fapta spunând că îi este dor de prieteni şi doreşte să îi viziteze.

În jurul orei 18:00, jandarmii aflaţi în misiune de asigurare a ordinii publice şi verificarea respectării măsurilor impuse de carantină în comuna Cuza Vodă au observat într-o staţie de autobuz din localitate un tânăr care încerca să îşi ascundă privirea. Jandarmii s-au apropiat, iar în urma legitimării au observat că pe numele acestuia figurează menţiunea „persoană aflată în carantină“.

Din verificările făcute de oamenii legii a rezultat faptul că tânărul a intrat în ţară pe data de 24 decembrie 2020, venind dintr-o zonă galbenă, iar pentru 14 zile urma să stea în carantină la adresa de domiciliu, aşa cum a declarat în formularul completat la punctul de intrare în ţară. Tânărul a declarat jandarmilor că s-a plictisit acasă şi dorea să viziteze doi prieteni. Acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.200 lei.