Galați | Un tânăr de 19 ani s-a dat drept preot și a strâns 11.000 de lei din donațiile pentru construirea unei biserici

cruce preot

Ieri., polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Galați, la locuința unui tânăr, de 19 ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Din cercetări, a rezultat că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot creștin-ortodox, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirii unei biserici, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și din străinătate, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 11 000 de lei.

În urma percheziției domiciliare, au fost administrate mai multe mijloace materiale de probă, din acestea rezultând probabilitatea existenței și altor victime, întreg prejudiciul cauzat fiind mult mai mare și urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

Polițiștii au reținut persoana în cauză, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, aceasta va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.