Galați | Un tânăr a fost băgat după gratii fiind prins mai intai băut la volan apoi fără permis

La data de 16 octombrie 2023, în jurul orei 20:55, polițiști din cadrul Poliției orașului Târgu Bujor au depistat un tânăr, cu vârsta de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Umbrărești, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a  alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”

Ulterior, la aceeași dată de 16.10.2023, după ce au fost finalizate activitățile în dosarul penal întocmit, în jurul orei 23:25, tânărul, cu toate că i s-a adus la cunoștință faptul că i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, s-a urcat din nou la volanul autoturismului în care a fost depistat inițial și a început să conducă pe străzile din localitatea de domiciliu.

A fost depistat la scurt timp de polițiști în traficul rutier și, întrucât a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, a fost condus din nou la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

In cursul zilei de ieri, 17 octombrie 2023, cele două dosare penale au fost reunite, iar în urma probatoriului administrat în cauză față de conducătorul auto a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 18.10.2023 să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, în vederea luării unei măsuri preventive. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *