Galați | Un ofițer MAI a fost arestat preventiv după ce a provocat un incendiu în care au fost implicate nouă mașini

Un ofițer al unei unități militare din cadrul MAI a fost arestat preventiv după ce, pe fondul unei gelozii, a provocat un incendiu care a distrus nouă mașini în parcarea unui bloc din municipiul Galați.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi a anunțat că ieri procurorul militar de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a  inculpatului care avea gradul de căpitan pentru infracțiuni de distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, fals intelectual şi abuz de autoritate. 

„La data de 12.10.2021, în jurul orei 22,07, în timp ce se afla în timpul liber, pe fondul geloziei, a incendiat autoturismul parcat în faţa scării folosind un pet de 2,6 litri benzină achiziţionat în aceeaşi seară, la ora 21,47, incendiul propagându-se şi distrugând alte opt autoturisme, precum şi uşa din termopan cu accesoriile sale de la intrarea în bloc. Amploarea incendiului extins la cele nouă autoturisme şi la uşa de acces în blocul susmenţionat, exploziile diferitelor pneurilor şi ale diferitelor obiecte a cauzat tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice”, au declarat cei de la Parchetul Militar. 

Procurorii susțin că, prin încălcarea sarcinilor de serviciu, inculpatul l-a determinat pe unul dintre subalternii săi să întocmească, fără a fi vinovat, un proces verbal de control în fals în registrul de control de la Prefectura Galaţi. Următoarea zi, a întocmit un proces verbal în fals în registrul de control la Agenţia Galaţi a BNR și i-a cerut unei angajate din subordine să declare în fals cum că în urmă cu o seară aceasta ar fi fost controlată de el în timpul serviciului.

Propunerea procurorului militar de caz a fost admisă, fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului militar.