Galați | Un bărbat s-a electrocutat mortal la locul de muncă

Astăzi, un bărbat de 54 de ani a murit, după ce s-a electrocutat la locul ce muncă în timp ce monta un atenuator pentru descărcarea curenţilor de inducţie la un stâlp de înaltă tensiune.

Accidentul de muncă s-a petrecut la o staţie de transformare aparţinând Transelectrica din localitatea Smârdan.

Carmen Corodeanu, purtătorul de cuvânt al ITM Galaţi: „Din informaţiile pe care le deţinem până în prezent, un angajat al societăţii Electromontaj Bucureşti, sucursala Bacău, care monta un atenuator pentru descărcarea curenţilor de inducţie, a pus mâna pe fir şi s-a electrocutat, este vorba de un fir care asigura împământarea prin care se descarcă acei curenţi de inducţie”.

La faţa locului a intervenit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean(SAJ) Galaţi.

Mihai Polinschi, purtătorul de cuvânt al SAJ Galaţi: „La sosirea echipajului la faţa locului, au găsit victima, un bărbat de 54 de ani, căruia i se efectuau deja manevrele de resuscitare de bază, respectiv compresiuni şi ventilaţii, de către colegii lui de muncă. Echipajul ambulanţei a preluat manevrele de resuscitare, le-au continuat circa 50 de minute, dar fără succes, fiind declarat decesul”.

În acest caz a fost deschisă o anchetă a ITM Galaţi, dar evenimentul este cercetat şi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.