Galati | Un barbat a furat dintr-un magazin o borseta cu 232 grame bijuterii de aur pe care a ascuns-o intr-o groapa pe un teren viran

Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat telefonic, prin apel la S.N.U.A.U. 112, de o femeie, de 31 de ani, din municipiul Galați, cu privire la faptul că o persoană ar fi pătruns în incinta unui magazin tip aprozar, situat pe Aleea Comerțului, din cartierul Micro 19 și ar fi sustras o borsetă care conținea mai multe bijuterii din aur.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Galați, care s-au deplasat în scurt timp la locația indicată, au constatat că, cele sesizate se confirmă, astfel că a fost efectuată cercetarea la fața locului. Din cercetări a reieșit că, în aceeași zi, în jurul orei 17.50, o persoană, după ce ar fi forțat lacătul de la ușa de acces în magazin, ar fi pătruns în interior și ar fi sustras o borsetă în care se aflau 232 de grame bijuterii din aur, documente personale și chei auto.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat, cercetările urmând a fi continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la 71.000 de lei (70.000 de lei fiind valoarea bijuteriilor din aur).

În urma activităților investigative și de cercetare efectuate de polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție – compartimentele de investigații criminale și de ordine publică, la data de 27.09.2023, au efectuat o percheziție asupra unui vehicul și s-a stabilit că persoana bănuită de comiterea acestei fapte este un bărbat, de 47 de ani, din municipiul Galați.

Bărbatul a fost depistat și condus la sediul unității de poliție, unde a dat detalii în legătură cu acest furt și a condus polițiștii pe un teren viran, în afara municipiului Galați, în apropiere de cartierul Dimitrie Cantemir, unde ascunsese în pământ, la aproximativ un metru adâncime, bijuteriile sustrase, acestea fiind descoperite de către polițiști.

Prejudiciul cauzat de furtul bijuteriilor a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind restituite persoanei vătămate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *