Galați | Tânără de 28 de ani, prinsă cu aproape 80 kilograme de pește în portbagaj

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești au întocmit dosar penal pentru braconaj piscicol unei femei, care transporta 79 de kilograme de peşte, fără a deţine documente legale.

Ieri, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași, pe timpul unei misiuni specifice în zona de competenţă, au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Măstăcani, județul Galați, un autovehicul  înmatriculat în România, condus de o tânără în vârstă de 28 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia colegii noștri au descoperit în portbagajul autoturismului cantitatea de 79 de kg de pește proaspăt, diferite specii.

Cu privire la cele constatate, femeia a declarat că a achiziționat peștele de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște.

Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea predării către o unitate de profil, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit şi a produselor din peşte obţinute din pescuit.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!