Galati | Tanar retinut pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au efectuat două percheziții domiciliare, la un bărbat, de 25 de ani, din comuna Piscu, județul Galați, într-o cauză penală de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie – noiembrie 2023, bănuitul ar fi procurat și comercializat, în mod repetat, în județul Galați, droguri de mare risc (3-CMC) către diverși consumatori.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 31 de grame de canobinoizi sintetici (substanțe chimice produse în laboratoare cu efect psihoactiv conţinând compusul ADB – BUTINACA), 36 de grame de droguri de mare risc, respectiv 3-CMC substanță de tip Cristal, 9.800 de lei, o sabie de panoplie, un briceag și un spray cu efect iritant lacrimogen.

În cauză s-a dispus măsura sechestrului asigurător cu privire la două autoturisme de lux, care au fost ridicate și indisponibilizate, existând bănuiala că ar fi fost achiziționate cu bani proveniți din săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, unde, după audierea sa și după administrarea materialului probator, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați, cu propunerea de arestare preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *