Galați | Stație modernă de sortare a deșeurilor la Valea Mărului

statie moderna

Lucrări avansate la cel mai performant sistem de management al deşeurilor din România. Este vorba despre un proiect unic în ţară, de peste 100 milioane de euro, care presupune construirea unui sistem de management al deşeurilor în judeţul Galaţi.

Sistemul de management integrat al deşeurilor va avea mai multe puncte de lucru în diferite zone ale judeţului Galaţi.  O mare parte din investiţie a fost folosită pentru realizarea unei staţii ultramoderne de tratare a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice. 

În cadrul proiectului, tot gunoiul preluat va fi recuperat, astfel că nu va mai fi nevoie de o groapă de depozitare, după sistemul clasic. Cu ajutorul sistemului cu tehnologie de ultimă oră, gunoiul va fi transformat în îngrăşământ pentru agricultură şi în energie electrică, ce va fi folosită pentru funcţionarea staţiei. 

Ampla investiţie pe care o facem pentru un mediu mai curat a mai făcut un pas înainte. Noul depozit de deşeuri menajere pe care îl amenajăm în centrul judeţului, în apropierea localităţii Valea Mărului, are acum şi o staţie de sortare modernă, dotată cu toate utilajele necesare pentru sortarea hârtiei, metalului, sticlei şi a plasticului. De altfel, întreaga investiţie de la Valea Mărului este realizată mai bine de 90%, lucrările avansând şi la Târgu Bujor, unde se realizează o staţie de transfer şi se retehnologizează staţia de compostare a deşeurilor, precum şi la Tecuci, unde este în plin proces de închidere şi ecologizare depozitul neconform de deşeuri de la Rateş”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.