Galați | Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean va fi dotată cu echipamente medicale moderne

galati spital

Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” va fi dotat cu echipamente medicale pentru secția de Terapie Intensivă. Este vorba de 24 de aparate de respirație artificială și 24 de sisteme de oxigenoterapie cu flux înalt.


Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați : “Sunt echipamente medicale moderne, mult mai eficiente și mai sigure pentru pacienți. Aceste dispozitive medicale pot fi folosite și în cazul pacienților Covid, care au nevoie de cantități mari de oxigen, uneori chiar și de 40 de litri pe minut. De asemenea, pentru secția de Terapie Intensivă, inclusiv zona Covid, a fost montată deja o rețea nouă de oxigen. Astfel, la Spitalul Judeţean funcţionează în acest moment două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen. Una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secţia Covid de la etajul I şi blocul operator. În plus, am depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene un proiect cu finanțare europeană pentru reconfigurarea infrastructurii de distribuție a oxigenului, proiect care este de câteva luni în evaluare la minister”.


Valoarea celor două investiții este de 4.254.456 de lei, din care peste 3,8 milioane de lei pentru dotarea secției de Terapie Intensivă cu echipamente medicale. Fondurile au fost asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.