Galați | Se extinde rețeaua de oxigen de la Spitalul Clinic Județean de Urgență

216461052_806431793223808_4717018188630410927_n

Se lucrează din plin la noul sistem de alimentare cu oxigen a secției de Terapie Intensivă.

La Spitalul Județean a fost adus deja un nou stocator de oxigen lichid, care va deservi doar secția ATI, inclusiv zona Covid. În plus, a fost instalată și o parte din coloana verticală de distribuție a oxigenului și au fost montate și cele două vaporizatoare atmosferice. Acest nou sistem va fi dedicat exclusiv secţiei de Terapie Intensivă, acolo unde este cel mai mare consum de oxigen.

Conform constructorului, aproximativ jumătate din lucrări au fost deja realizate. În perioada următoare, specialiștii vor monta întreaga instalație de distribuție a oxigenului (aproximativ 700 de metri de țeavă din cupru medical) și vor realiza racordurile cu stocatorul de oxigen. Astfel, la Spitalul Judeţean vor funcţiona două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen, una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului.

În plus, pe lângă această investiție realizată cu bani din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați, avem și un proiect pe fonduri europene de modernizare a întregului sistem de distribuție a oxigenului de la Spitalul Județean, proiect care se află încă în evaluare la Ministerul Fondurilor Europene.