Galați | Sala nouă de spectacol la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”

Astăzi, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat electronic contractul de finanțare pentru amenajarea unei săli de spectacole la Centrul Cultural “Dunărea de Jos”. Bugetul alocat Galațiului este  de 1.237.846 de euro, finanțarea fiind asigurată prin  Programul Operaţional Comun  România – Republica Moldova 2014-2020. Pentru acest proiect a fost încheiat un parteneriat cu raionul Hâncești din Republica Moldova, care a primit finanțare pentru reabilitarea unei mori cu aburi din comuna Mereșeni.

“Vom extinde Centrul Cultural <Dunărea de Jos> din Galați cu un corp nou clădire,  în care va fi amenajată o sală modernă de spectacole, cu peste 150 de locuri. În noua sală vor fi putea realizate spectacole ale celor 700 de copii înscriși la Scoala de Arte din cadrul Centrului Cultural (actorie, artă foto, canto muzică populară, canto muzică usoară, chitară/vioară, saxofon, pictură, grafică, dans clasic, pian, percutie, acordeon/orgă), repetiții ale Ansamblului Doina Covurluiului, precum și alte evenimente culturale.

Clădirea va fi construită cu etaj și mansardă, astfel că în noile spații create vor fi amenajate  săli de curs, cabine pentru artiștii centrului, un studio de înregistrări și săli de expunere, unde vor putea fi organizate spre exemplu diverse activități pentru copiii de la cursurile de pictură și grafică.  

Avem deja și licitația finalizată, astfel că vom semna imediat și contractul de lucrări”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Licitația a fost adjudecată de către S.C Rovis Lider SRL, iar partea de proiectare tehnică este deja realizată, astfel încât va fi emis în cel mai scurt timp ordinul de începere a lucrărilor.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!