Galati / Revolta unui medic

Sharing is caring!

La 3 saptamani dupa ce a fost agresat de catre un pacient, un medic specializat in Obstretica si Ginecologie se revolta pe o pagina de socializare. “Am cugetat mult daca sa postez inregistrarea agresiunii. Am ajuns la concluzia ca, pe langa actiunea penala, este necesara si o constientizare a unor asemenea situatii de catre toti colegii – nu numai din relatari verbale ci si video. PS – nu ma victimizez, am postat doar pentru ceilalti colegi, pentru a realiza la ce se pot astepta. Am inaintat plangerea la parchet. Astept procedurile. Apropos – in Moldova (pe care multi o desconsideram) pentru asa ceva respectivul individ ar face 15 ani puscarie. La noi – intre 6 luni si 3 ani (daca nu vor fi sase luni cu suspendare). Ca sa fie clare anumite aspecte si sa nu apara intrebari : unitatea la care lucrez a chemat imediat paza si politia, a facut toate demersurile legale necesare in asemenea situatii. Eu am depus plangere penala. Vom vedea cum se va rezolva. Postarea a fost doar un strigat (sper ca nu in van) asupra comportamentului multor pacienti , ajungandu-se si la aceste agresiuni fizice. Nu este teama ci revolta”, sustine medicul Costache Botezatu. 

In clipul postat de doctor, un tanar vine nervos si-l impinge pe acesta iar in cadere, Costache Botezatu se loveste cu capul de birou. Secunde bune, agresorul tipa amenintator la medic.

Tot mai multi medici sustin ca nu se simt in siguranta din cauza agresivitatii pacientilor iar conducerile spitalelor sau clinicilor in care lucreaza nu le pot asigura siguranta corporala in cazul unor gesturi agresive. De cele mai multe ori, agentii de paza sunt depasiti de situatie si reactioneaza cu intarziere. Au fost destule cazuri in care medicii au fost lipsiti de aparare in fata unor pacienti.

Video: fb.com/costachebotezatu

 

shares