Galati / Retea de traficanti de migranti destructurata de procurorii DIICOT

Sharing is caring!

La data de 16.05.2019, procurorii DI.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore  a inculpaților P.P., P.N., și B.M., cetățeni români, cu vârste cuprinse între 42 și 48 de ani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup  infracţional organizat, cu denumirea generică ”CĂRĂUȘII”, specializat în săvărșirea infracțiunii de trafic de migranţi.

În fapt s-a reținut că, începând cu luna septembrie 2018, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri au acționat în mod coordonat, în ceea ce privește racolarea, transportarea şi transferarea de persoane provenite din Asia și România, în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat către țări din vestul Europei, prin ascunderea acestora în locuri special amenajate în mijloacele de transport.

În urma cercetărilor efectuate în prezenta cauză s-a stabilit faptul că, membrii grupului infracţional racolau persoane înregistrate ca solicitanți de azil în România și le transportau către vestul țării, cu scopul trecerii ilegale a frontierei de stat pentru a ajunge în state din vestul Europei.  Pentru aceste servicii migranții plăteau sume cuprinse între 500 și 2.000 de euro de persoană.

La data de 09.11.2018, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul  SPTF Galați și PTF Nădlac II, judeţul Arad, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, în urma căreia inculpatul P.P. a fost surprins în timp ce încerca să scoată ilegal din ţară patru cetăţeni străini, ascunşi în compartimentul marfă al unei autoutilitare.

La data de 16.05.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galați, au efectuat un număr de cinci  percheziţii domiciliare pe raza judeţului  Galaţi, la persoanele suspecte de constituirea  grupului infracțional organizat, specializat în trafic de migranți.

Cu ocazia efectuării perechezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 29 de telefoane mobile  și suma de 5900 de euro.

În cursul zilei de astăzi inculpații P.P., P.N., și B.M. vor fi prezentați  Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

shares