Galati | Purtarea măștii devine obligatorie, de luni, pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din județ

MCZoYXNoPTdlNjNiODRhY2VhODRlNzRkYmNjNGIxYTU4YzUzNzk3.thumb

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din județul Galați. Restricția este valabilă începând de mâine.

„Având în vedere creșterea numărului de infectări la nivelul unităților de învățământ din județul Galați, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat, prin hotărâre următoarea măsură: începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, a anunțat instituția prefectului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri că în ultimele șapte zile s-au înregistrat, „oarecum în legătură cu activitatea școlară”, 158 de copii infectați și 73 de cadre didactice și nedidactice infectate cu coronavirus.

„În ultimele șapte zile care le putem pune oarecum în legătură cu activitatea școlară avem 158 de copii infectați și 73 de cadre didactice și nedidactice. Menționez că toată această ultima perioada poate fi pusă în legătură cu activitatea școlară, cea de-a două săptămâna din primele 14 zile. La fel, dacă ne raportăm la cele peste 130.000 de cazuri, de la începutul acestei pandemii, avem 3200 de copii între 0 și 9 ani și 5200 de copii între 10 și 19 ani.