Galati / Punctele termice transformate in microcentrale de cartier

microcentrale

Primăria municipiului Galați continuă cele două programe majore privind sistemul alternativ de încălzire, respectiv modernizarea punctelor termice și transformarea lor în microcentrale de cartier și acordarea ajutorului financiar de 3.000 de lei cetățenilor cu posibilități financiare reduse.

Procedura de achiziție publică pentru transformarea celor patru puncte termice (PT Policlinică, PT Cristal, PT CFR 1 și PT Plombă) în microcentrale de cartier, care vor furniza agent termic mai multor instituții publice, cabinete medicale și nu numai, s-a încheiat. Oferta declarată câștigătoare este cea depusă de Asocierea Calorgal SA – Romterm SA, valoarea contractului fiind de 420.160 de lei fără T.V.A. Microcentralele de cartier vor funcționa pe bază de gaze naturale. Câștigătorul contractului are la dispoziție 60 de zile pentru aceste lucrări.

Primăria municipiului Galaţi acordă în continuare ajutoare financiare de 3.000 de lei în scopul achiziţionării unui sistem alternativ de încălzire. Până ieri, au fost depuse 3.285 de cereri din partea galatenilor.