Galați| Procurorii anchetează cazul tinerei care a murit după ce a fost diagnosticată greșit

7c0417744e57939cb9a2503c42c14f23_L

Astăzi, procurorii au început o anchetă în cazul studentei care a murit în chinuri la Spitalul Județean Galați, după ce a fost diagnosticată greșit de două ori.

„La data de 16.11.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă (…), în cauza având ca obiect decesul numitei Anghele Mihaela, din municipiul Galaţi. S-a avut în vedere presupunerea că decesul a survenit ca urmare a neacordării tratamentului medical de urgenţă şi a diagnosticării greşite de către personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Dosarul penal menţionat a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Ulterior, cauza a fost preluată, prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, de către această unitate de parchet, în vederea efectuării urmăririi penale. În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. (2) din Codul penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Pe 28 octombrie, Mihaela A. a simțit o durere bruscă și puternică în zona lombară. Părinții au chemat Ambulanța, iar fata de 21 de ani a fost dusă la secția UPU a Spitalului Județean Galați. Aceasta a fost trimisă acasă, cu o rețetă pentru lombosciatică. La câteva zile, într-o duminică, Mihaela a simțit că are o umflătură în zona anusului și a ajuns pentru a doua oară în unitatea medicală, dar pentru că nu i s-au acordat îngrijirile necesare, fata a fost luată acasă, însă a început să vomite și să facă febră, așa că a mers din nou la Urgențe. Luni dimineață, femeia a fost anunțată că fata ei se află în stare critică. I s-a cerut și acordul pentru o nouă intervenție chirurgicală abdominală. Nici această a doua operație nu a ajutat-o însă. Diagnosticul oficial a fost cel de abces perianal.